שיערנו נושר לרוב בעונות המעבר אך לפעמים הנשירה מתרחשת מסיבות אחרות כגון: טיפול תרופתי, מתח נפשי, מצב הורמונלי, דכאון ותזונה לקויה. נשירת השיער היא בעצם אינדיקטור למצב הבריאותי שלנו ולכן אין להזניח זאת.כאשר אנו מעבירים יד על הראש נושרות שיערות. אם בכל העברת יד נושרות עד כ-10 שיערות אז אין יותר מדי ממה לחשוש אך במידה ונושרות יותר שיערות, יש צורך בהתערבות רפואית. הרופא יפנה לבדיקות דם ומשם ניתן יהיה להתחיל בטיפול בתופעה לרוב בעזרת לקיחת ויטמינים ותכשירים לחיזוק שורש השערה. לקריאה נוספת לחצו כאן יש כמה מיתוסים שצריך לשבור בנוגע לשיער. אם השיער בריא אין כל מניעה מלצבוע אותו.כמו כן שימוש במידה נכונה בקרמים לשיער, מוּסים וג'לים למיניהם אינם מזיקים כלל.אנשים רבים נוטים לחשוב שיש להם נשירה מכיוון שיש להם שיער ארוך והוא כבד אך זה לא נכון. גם אם הם יסתפרו הם לא יעלימו את התופעה שכן יש לבדוק את 'שורש' העניין.

נשירת שיער 1
  • מקורות תזונתיים
    פיצוחים הם בעלי מינרלים וויטמינים שחיוניים לעור ולכן חשוב לאכול אותם. משהו נוסף שרצוי להכניס לתפריט שלנו הוא הג'לי (רפרפת). הג'לי מחזק את הצמיחה ומשפר את האלסטיות של השערה.
  • טיפוח
    חפיפת השיער: בימי הקיץ מומלץ לחפוף את השיער פעמיים-שלוש בשבוע ובחורף ניתן לחפוף אפילו פעם אחת. השיער שלנו מאוד אוהב מסכות ולכן חשוב לשים עליו לפחות פעם בשבוע מסכה. מומלץ להשתמש במסכות המכילות אבוקדו או גזר.
    מסג' לקרקפת עם מברשות שיער למיניהן תורמות מאוד מכיוון שהן משפרות את זרימת הדם לזקיק השערה.
  • סירוק
    לא לעשות תסרוקות שמותחות את השיער. תסרוקות כאלו גורמות להרמת קו המצח. חשוב מאוד לדעת כיצד לסרק את השיער. במידה והוא קצר אין כל בעיה אבל אם הוא ארוך יש לסרק ראשית כל את הקצוות ולאט לאט לעלות לכיוון השורש.
  •  
Scroll to Top